Werkbezoek PvdA Achtkarspelen bij Frytsjam

PvdA werkbezoek bij FrytsjamDe lokale afdeling van de Partij van de Arbeid bracht op 11 oktober een werkbezoek aan de productieafdeling van Frytsjam. Naast een uitgebreide rondleiding met bijbehorende uitleg door Oane Kloosterman werd er ook stil gestaan bij de arbeids- en werkervaringsplaatsen voor Wajongers en de manier waarop Frytsjam daartoe mogelijkheden biedt.

Frytsjam heeft binnen de regio een voorbeeldfunctie als het gaat om begeleiding van jongeren met leer-, ontwikkelings- of arbeidsproblemen c.q. handicaps naar een passende baan. Frytsjam biedt stageplekken aan scholieren en werkervaringsplaatsen aan jongeren en jongvolwassenen, maar ook aan andere “moeilijk bemiddelbare” werkzoekenden. Sommige jongeren komen in vaste dienst, anderen nemen hun ervaring mee naar een volgende werkplek.

Met de komende veranderingen in de sociale werkvoorzieningen hebben overheden behoefte aan concrete voorbeelden. Frytsjam kan door de kleinschaligheid en de variatie aan werk individuele mogelijkheden bieden; men past het werk onder andere deels aan aan de mogelijkheden van werknemers.

“We vinden het belangrijk dat mensen zich goed voelen op hun werkplek. Dat is een belangrijke voorwaarde voor een goede productie en dus werken we daar gericht aan”

Op dit moment zijn er, naast de staf, vier vaste medewerkers en drie stagiaires bij Frytsjam aan het werk.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *