Aroniabessen-aan-tak

Wadlopersjam

(5 potjes van 150 ml)

Een lekker recept voor jam met arionabessen. U kunt zelf variëren met het recept door het toevoegen van bepaalde kruiden.

Bereiding

Volg de aanwijzingen op de verpakking van het geleerpoeder of kook alle ingrediënten samen water minimaal 30 minuten.

Doe de massa door een roerzeef en voegt toe: 1 tl kaneelpoeder, 1 tl cacaopoeder, 1 tl oploskoffie en 5 tl rumaroma of een beste scheut rum.

Breng de massa opnieuw aan de kook terwijl u blijft roeren en oppast dat de jam niet aanbrandt. Eventueel wat water toevoegen.

De schone, uitgekookte potjes vullen en sluiten. Op de kop zetten en weer keren. Na afkoeling minimaal 1 week laten staan om “te rijpen”.

Tip: Heerlijk op warme toast!

Ingrediënten

  • 1 kilo Aroniabessen
  • 500 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram bruine rietsuiker
  • 2 zakjes geleerpoeder
  • sap van ½ citroen
  • 1 dl water

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *