Kruisbes Hinnonmaki

Update maart 2014

De nieuwe website vordert gestaag. Het wordt prachtig en mooi overzichtelijk. Wel heel veel werk achter de schermen met het overzetten van teksten en afbeeldingen, maar dan hebben we straks ook wat! Ondertussen rollen we het voorjaar in en dat betekent de tuin in!

Medewerker Piter Jurre legt een nieuw stuk moestuin aan. Het pompoenenbed wordt verder uitgebreid en er komen een aantal nieuwe vakken bij voor late soorten rode en witte bes en kruisbes. Bij collega Harrie van De Vrolijke Noot kochten we de rode Hinnonmaki, een Fins ras die rond augustus geoogst kan worden (foto).

Ook ruimte voor rabarber, suikermaïs en voederbiet. De laatste is bedoeld als bijvoeding voor onze nieuwe biggen. Dat zijn namelijk enorme lekkerbekken en lusten wel een hapje of wat. Dit jaar komen er vier, waarvan er drie kunnen worden geleased. We verwachten ze eind maart, begin april en (voor alle duidelijkheid) we brengen ze groot om later op te eten. Een deel van het vlees is voor de verkoop en belangstellenden kunnen ook inschrijven op een heel of een half varken. Meer info hierover elders op de site. Frytsjams Hetty heeft plannen om de vlindertuin uit te breiden; er komt nog een stukje bij aan en ook daar moet dus worden gespit. De arme grond heeft voeding nodig en er gaan heel wat zakken biologische tuinmest overheen. Alles voor het goede doel van biodiversiteit . In de fabriek aandacht voor het interieur: klusjesman Freerk maakt het allemaal netjes. Het Winkeltsje wordt wat ruimer en krijgt een nieuwe counter en onze Tieneke kan straks heerlijk inpakken! Lente betekent ook nieuwe stagiaires en we heten ze van harte welkom! Altijd gezellig en we steken er (wederzijds) heel wat van op! Kortom: een inspirerende drukte bij Frytsjam dit voorjaar!

(foto: rode hinnonmaki kruisbes. Bron: alleplanten.nl)

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *