biologische blauwe bessen

Muffins met blauwe bessen en sinaasappel

Lekker voor ontbijt of als tussendoortje en zo gemaakt!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een muffinbakplaat in of doe er papieren vormpjes in. Er bestaan ook muffinvormpjes van siliconen, die hoeven niet ingevet te worden.

Doe het sinaasappelsap in een maatbeker en vul met karnemelk aan tot 240 ml. Roer er de eieren, honing en gesmolten boter door. Wrijf de sinaasappelrasp met je vingers door de suiker. Voeg de bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Giet het karnemelk-/eimengsel erbij en roer snel met een garde of spatel door elkaar. Het geeft niet als er nog klontjes te zien, die verdwijnen tijdens het bakken. Spatel de blauwe bessen erdoor.

Vul de muffinvormpjes en bak ze in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar en bruin. Zet op een rooster en haal ze na ± 5 minuten uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.

Bron: ‘Baking from my home to yours’ van Dorie Greenspan

Ingrediënten

  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
  • ± 180 ml karnemelk
  • 2 grote eieren
  • 115 gram gesmolten roomboter
  • 65 gram suiker
  • 3 eetlepels honing
  • 270 gram patentbloem
  • 2 ½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
  • ¼ theelepel zout
  • 160 gram blauwe bessen

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *