Biologisch varkensvlees

Ze zijn geslacht. Onze varkens. Voor Oane geen enkel probleem, voor de rest toch een beetje emotioneel. Tja….het blijven dieren en we vonden het allemaal heel gezellig dat ze er waren.

Nieuwe biggen

Dit voorjaar komen er dus nieuwe biggen en die worden dan (net als deze) met fruitafval uit fabriek, de kwekerij en onze eigen keuken gevoerd. Als bijvoeding krijgen ze biologische varkensbrokken en biologische kokospap. Als ze ongeveer 100 kg zijn, dan worden ze geslacht en het vlees wordt meteen verwerkt. We krijgen het diepgevroren terug in handzame portieverpakkingen waarvan we zelf pakketten samenstellen.

Van kop tot staart

In principe wordt er zoveel mogelijk van de dieren gebruikt: alles wat eetbaar is komt bij ons in de vriezer, ook de organen, de poten en de staart. Een deel gaat door de gehaktmolen (100% varken) en een deel wordt verwerkt in verse worst. Het vlees wordt door onszelf gegeten, maar ook diepgevroren verkocht. We maken pakketten op bestelling. De prijs is ongeveer €7/kilo en de smaak is fantastisch!!

Wil je een heel of een half varken, maar heb je geen ruimte om die zelf op te kweken? Bestel er een bij Frytsjam. Wij zorgen ervoor en het vlees wordt voor jullie gereserveerd. Goedkoper dan in de winkel, veel beter van kwaliteit en gegarandeerd biologisch. Daar krijg je geen spijt van!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *